Neem contact op met 0297 - 286969

Cliënten

Cliënteninformatie

Bij Van Beers Tandtechniek maken wij niet alleen producten voor relaties als tandartspraktijken, maar ontvangen en behandelen wij ook zelf cliënten. Cliënten kunnen zelf gedurende de openingstijden vrij inlopen, maar kunnen ook worden doorgestuurd door tandartspraktijken.

Van Beers is een verlengstuk van de tandarts. Zo worden protheses aangemeten en ter plekke aangepast totdat ze perfect passen. Omdat dit bij Van Beers zelf gebeurt, scheelt dit tijd omdat het aantal afspraken wordt beperkt én wordt de cliënt direct geholpen. De klant keert voor eindcontrole altijd terug bij de tandarts, waardoor het contact met de tandartsenpraktijk niet verloren gaat.

Wist u dat

U iedere 5 jaar in aanmerking komt voor de vergoeding van een gebitsprothese?

Na vijf jaar heeft u recht op een nieuwe gebitsprothese. Bij ernstige klachten wordt een nieuwe gebitsprothese ook binnen de vastgestelde vijf jaar vergoed. Vervanging om de vijf jaar is maar goed ook, want veel mensen hebben vaak zelf niet in de gaten dat hun gebitsprothese niet goed meer functioneert. Monden veranderen ongemerkt door de jaren. Zo worden kaken bijvoorbeeld slanker, waardoor een gebitsprothese problemen kan gaan geven.

Wist u dat

U in overleg met uw tandarts bij ons rechtstreeks terecht kunt voor het aanmeten van gebitsprotheses?

Wij beschikken over zogenaamde Klinische prothese tandtechnici die gespecialiseerd zijn in het aanmeten van gebitsprotheses. U maakt eerst een controle afspraak bij uw eigen tandarts die u vervolgens doorverwijst naar ons. Na afloop van de volledige behandeling controleert de tandarts ons werk.

Wist u dat

Wij digitale mondscans kunnen ontvangen van tandartsen?

Een koppeling tussen de digitale mondscanner en de CAD/CAM-systemen van Van Beers Tandtechniek stelt tandartsen in staat digitale informatie van de mond van cliënten te versturen naar Van Beers Tandtechniek.

Veiligheid

Helaas verschijnen er in de media soms berichten dat er onveilige of gevaarlijke materialen zijn gebruikt bij producten. Of dat er producten zijn herverpakt of nagemaakt. Daarom is het goed om te weten dat de Nederlandse tandtechnische laboratoria werken met de Europese richtlijn Medische Hulpmiddelen.

Sinds 14 juni 1998 is de Europese richtlijn Medische Hulpmiddelen van kracht. Deze richtlijn is in 2007 herzien en geactualiseerd. Alle tandtechnische laboratoria in Nederland moeten werken naar deze richtlijn.

Als fabrikant van op maat gemaakte medische hulpmiddelen betekent dit voor ons dat wij:

  • ons hebben aangemeld bij Staatstoezicht op de Volksgezondheid
  • werken met de nieuwste technieken
  • alles vastleggen in technische dossiers
  • alle materialen traceerbaar opleveren

In de Verklaring van Overeenstemming staan alle gebruikte materialen en unieke aankoopnummers vermeld. Zo kan de herkomst altijd gecontroleerd worden en weet u waarvoor u heeft betaald. Vraag de verklaring op bij uw tandarts.
De tandtechnische laboratoria, aangesloten bij de Branchevereniging Tandtechniek, leveren de tandarts desgevraagd een Verklaring van Overeenstemming.

Daarom is het van belang te weten welke materialen in uw mond gebruikt worden. De Branchevereniging Tandtechniek is van mening dat u als patiënt het recht heeft om te weten om welke materialen het gaat. Daarom verstrekken de tandtechnische laboratoria aangesloten bij de Branchevereniging Tandtechniek desgevraagd aan de tandarts een Verklaring van Overeenstemming. Hierin staan alle gebruikte materialen vermeld. Vraag hierom bij uw tandarts.

Recht op informatie over gebruikte materialen

U heeft natuurlijk het recht om te weten welke materialen er gebruikt worden voor uw behandeling. Dit leggen wij vast in de Verklaring van Overeenstemming.

In de Verklaring van Overeenstemming staan alle gebruikte materialen en unieke aankoopnummers vermeld. Zo kan de herkomst altijd gecontroleerd worden en weet u waarvoor u heeft betaald. Vraag de verklaring op bij uw tandarts.
De tandtechnische laboratoria, aangesloten bij de Branchevereniging Tandtechniek, leveren de tandarts desgevraagd een Verklaring van Overeenstemming.

Recht op informatie over de fabrikant

U heeft het recht om te weten door welke fabrikant het tandtechnische werkstuk voor u is gemaakt. Mochten er onverhoopt klachten ontstaan dan kan er direct met de fabrikant contact worden opgenomen. Deze informatie staat ook in de Verklaring van Overeenstemming

Recht op een gespecificeerde rekening

U heeft het recht om precies te weten wat de kosten van uw behandeling zijn. Dit geldt voor de kosten van de tandarts en het tandtechnisch laboratorium.
De tandtechnische laboratoria die zijn aangesloten bij de Branchevereniging Tandtechniek verstrekken uw tandarts op verzoek twee exemplaren van hun gespecificeerde rekening. Eén voor de tandarts en één voor u. Vraag hierom bij uw tandarts.

Wat maakt ons zo uniek

  • Vrij inloop spreekuur
  • Lokale ondersteuning voor tandartsen en patiënten
  • Alle kennis en productie onder één dak

Nieuwe klant?

Werk samen met ons

Bel 0297 - 286969 voor een vrijblijvend gesprek

Heeft u vragen?

Bel 0297 - 286969 voor een vrijblijvend gesprek